The forum of the forums
Welcome to the Official Support Forum of Forumotion!

To take full advantage of everything offered by our forum, please log in if you are already a member, or join our community if you've not yet.



Create a free forum like this one.

Linking in post to external web site

View previous topic View next topic Go down

Solved Linking in post to external web site

Post by Lucky1 on December 5th 2011, 5:20 pm

Hi everybody

Have a little problem which I'm hoping someone can give me directions on how to solve....

We need to be able to link to one of our friends sites when posting certain messages. The link button always works, but to this particular company it does not. I am not very computer code literate, but I think it must be something to do with the way they display their webpages - ie, one window inside another etc.

The particular web address is:-

http://www.thamesboatsales.co.uk/boat_detail.asp?ID=28708282&btsP=219,950&btpFN=28708282_9.JPG&btsBoatName=Ghost&return=marina&marina=Penton Hook

If you put that address in your browser you WILL get the right page. But if you use the "link" button in a message you get this displayed in the message:

[url=http://www.thamesboatsales.co.uk/boat_detail.aspID=28708282&btsP=219,950&btpFN=28708282_9.JPG&btsBoatName=Ghost&return=marina&marina=Penton Hook]Sealine[/url]

Could anyone possibly advise how I get round this please ?

Many thanks in advance !

PS> I have had a good look round the help site and can't find anything similiar...


Last edited by Lucky1 on December 6th 2011, 11:05 am; edited 1 time in total

Lucky1
Forumember

Male Posts : 41
Reputation : 0
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by Lucky1 on December 5th 2011, 5:23 pm

Thought it may be helpful to show a picture of our problem:


Lucky1
Forumember

Male Posts : 41
Reputation : 0
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by Sanket on December 5th 2011, 5:40 pm

here

Lets try this Smile

Edit: Its working, did you enable bbcode?

Sanket
ForumGuru

Male Posts : 48766
Reputation : 2819
Language : English
Location : Mumbai

http://webartzforum.com

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by Lucky1 on December 5th 2011, 5:49 pm

Hi Sanket

Yes we have BBCode enabled - is this wrong ?

We have noticed that if we delete everything after the ID number in the web address it will work - but how did you do that ?

Lucky1
Forumember

Male Posts : 41
Reputation : 0
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by Sanket on December 5th 2011, 5:50 pm

Code:
[url=http://www.thamesboatsales.co.uk/boat_detail.asp?ID=28708282&btsP=%A3219,950&btpFN=28708282_9.JPG&btsBoatName=Ghost&return=marina&marina=Penton]here[/url]
Thats the code i used. Is it enabled in the profile as well as the admin panel/

Sanket
ForumGuru

Male Posts : 48766
Reputation : 2819
Language : English
Location : Mumbai

http://webartzforum.com

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by Lucky1 on December 5th 2011, 6:01 pm

Yes the BBCode is enabled in both.

I have noticed that on the one you have done, you have changed the pound sign () to "%A3"

I take it this is the bit that is relevant ? Does the internet interpret the pound sign as something else ?

Lucky1
Forumember

Male Posts : 41
Reputation : 0
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by LGforum on December 5th 2011, 6:03 pm

Read through this thread: http://help.forumotion.com/t100504-new-option-to-complement-the-anti-spam-system-on-forumotion-forums

especially the second post. And just make surer you have the settings set up correctly. Smile

LGforum
Hyperactive

Male Posts : 2260
Reputation : 258
Language : English
Location : UK

http://www.avacweb.com/

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by Lucky1 on December 5th 2011, 6:11 pm

Thanks for the suggestion LGForum, but all other links work fine - its just this particular website we are having problems with..

Lucky1
Forumember

Male Posts : 41
Reputation : 0
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by Sanket on December 5th 2011, 6:39 pm

Did you use the code i gave & checked on your forum?

Sanket
ForumGuru

Male Posts : 48766
Reputation : 2819
Language : English
Location : Mumbai

http://webartzforum.com

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by Lucky1 on December 5th 2011, 6:43 pm

Yes I did thank you Sanket and it does work ! - I did post, but you may of missed it - I put:-

Yes the BBCode is enabled in both.

I have noticed that on the one you have done, you have changed the pound sign () to "%A3"

I take it this is the bit that is relevant ? Does the internet interpret the pound sign as something else ?.

Lucky1
Forumember

Male Posts : 41
Reputation : 0
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by MrMario on December 5th 2011, 7:22 pm

Hello,

That is most likely the issue.

MrMario
Helper
Helper

Male Posts : 22186
Reputation : 1830
Language : test

http://test.com

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by kirk on December 6th 2011, 10:56 am

test

here

Code:
[url=http://www.thamesboatsales.co.uk/boat_detail.asp?ID=28708282&btsP=%A3219,950&btpFN=28708282_9.JPG&btsBoatName=Ghost&return=marina&marina=Penton]here[/url]

info added.


Well i just tested it here with the link you posted in your first post and it worked fine,
I just clicked the link option on post reply, added the link, then added the text.

So what am i missing/not understanding? the link you posted has this in it %A what is that other thing you are talking about, it's not the right link, so like Mario has said that has to be the issue?? i think... lol

I Guess it's two different links/pages.

Look at this page without all the other stuff.
this one has flash ad's the other dont??? haah sorry i am confusing my self now.
http://www.thamesboatsales.co.uk/


Last edited by kirk on December 6th 2011, 11:05 am; edited 1 time in total

kirk
Forumaster

Male Posts : 11037
Reputation : 651
Language : English,Vulcan,Klingon, Romulan,& Gorn

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by Lucky1 on December 6th 2011, 11:04 am

Thank you everyone for your help ! It is now solved...

It was this bit in the address:-

http://www.thamesboatsales.co.uk/boat_detail.asp?ID=28708282&btsP=219,950&btpFN=28708282_9.JPG&btsBoatName=Ghost&return=marina&marina=Penton

The "" sign. Once this is swapped for %A3 (which I am presuming is code for the pound sign, everything works fine !

Thanks again for all your help - you have solved an important problem !


Lucky1
Forumember

Male Posts : 41
Reputation : 0
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Linking in post to external web site

Post by kirk on December 6th 2011, 11:07 am

@Lucky1 wrote:Thank you everyone for your help ! It is now solved...

It was this bit in the address:-

http://www.thamesboatsales.co.uk/boat_detail.asp?ID=28708282&btsP=219,950&btpFN=28708282_9.JPG&btsBoatName=Ghost&return=marina&marina=Penton

The "" sign. Once this is swapped for %A3 (which I am presuming is code for the pound sign, everything works fine !

Thanks again for all your help - you have solved an important problem !


Ok cool bro. Glad you got it worked out.

Topic now marked solved,locked and archived.

kirk
Forumaster

Male Posts : 11037
Reputation : 651
Language : English,Vulcan,Klingon, Romulan,& Gorn

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum