The forum of the forums
Welcome to the Official Support Forum of Forumotion!

To take full advantage of everything offered by our forum, please log in if you are already a member, or join our community if you've not yet.



Create a free forum like this one.

Users not Recieving their E-Mails

View previous topic View next topic Go down

Solved Users not Recieving their E-Mails

Post by soals on January 3rd 2013, 10:36 pm

Hello, I'm hoping someone can help me.
I made the following forum: http://fledglings.canadian-forum.com/ but no one, including myself, has received their activation e-mail.
I could still log in because I'm the Admin (I think that's why anyways) But so far no one has received their emails, even though they proceeded through the necessary steps of registration.
They cannot retry to register because their email was already 'used', and they do not show up as members on my member list in the admin bar because they cannot activate themselves without the email link.

I'm not sure if this is an error specific to my forum, or if I'm missing something, or what.
Thank you to whomever helps me!


Last edited by soals on January 3rd 2013, 11:29 pm; edited 1 time in total

soals
New Member

Posts : 4
Reputation : 1
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Users not Recieving their E-Mails

Post by The Lone Ranger on January 3rd 2013, 10:53 pm

AP>Users and groups>Users options>Members page

Tick "New accounts activation" to "User" and save. This may help.

The Lone Ranger
Forumember

Male Posts : 438
Reputation : 37
Language : English
Location : Scotland

http://www.tenerifesforumoffun.com

Back to top Go down

Solved Re: Users not Recieving their E-Mails

Post by soals on January 3rd 2013, 11:03 pm

Thank you for the tip! But when I went there the User selection was already ticked.
I tried automatic to see if that would help instead. Smile Thanks!

soals
New Member

Posts : 4
Reputation : 1
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Users not Recieving their E-Mails

Post by The Lone Ranger on January 3rd 2013, 11:06 pm

Just a note, but on the same page is "Allow new members" set to "Yes"?

The Lone Ranger
Forumember

Male Posts : 438
Reputation : 37
Language : English
Location : Scotland

http://www.tenerifesforumoffun.com

Back to top Go down

Solved Re: Users not Recieving their E-Mails

Post by soals on January 3rd 2013, 11:12 pm

It's set to yes as well.
And despite the activation being on auto ppl still cant log in. :c

soals
New Member

Posts : 4
Reputation : 1
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Users not Recieving their E-Mails

Post by SLGray on January 3rd 2013, 11:14 pm

What message do they get when they try to log in?

Also check here:
Administration Panel > Users & Groups > Users > Inactive List


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.


SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 36639
Reputation : 2441
Language : English
Location : United States

http://ztwds.forumotion.com/

Back to top Go down

Solved Re: Users not Recieving their E-Mails

Post by The Lone Ranger on January 3rd 2013, 11:19 pm

Try going to AP>Users & Groups>Users>Inactive Users

see if the new members are in there and activate their membership from there.

Edit: Sorry slGray, I'm a slow typist. lol


Last edited by The Lone Ranger on January 3rd 2013, 11:28 pm; edited 1 time in total

The Lone Ranger
Forumember

Male Posts : 438
Reputation : 37
Language : English
Location : Scotland

http://www.tenerifesforumoffun.com

Back to top Go down

Solved Re: Users not Recieving their E-Mails

Post by soals on January 3rd 2013, 11:27 pm

It says as I've been told via skype:
[2:06:56 PM] Jess: You have specified an incorrect or inactive username, or an invalid password.

Click here to try again

Click here to return to the Index

----
And that did it I think!
I found them and activated them.

...
ok and they're logging in fine now. Thanks for the help guys!

soals
New Member

Posts : 4
Reputation : 1
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Users not Recieving their E-Mails

Post by SLGray on January 3rd 2013, 11:30 pm

Glad we could help.
Topic Solved & Locked


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.


SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 36639
Reputation : 2441
Language : English
Location : United States

http://ztwds.forumotion.com/

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum