The forum of the forums
Welcome to the Official Support Forum of Forumotion!

To take full advantage of everything offered by our forum, please log in if you are already a member, or join our community if you've not yet.



Create a free forum like this one.

(Only Topic) Slow Loading/White Pages

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Solved (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by SLGray on December 22nd 2014, 4:42 am

First topic message reminder :

If your forum is not loading or loading slow, please reply with this information:
Code:
Forum Link:
Description of the Issue:


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.


SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 36705
Reputation : 2446
Language : English
Location : United States

http://ztwds.forumotion.com/

Back to top Go down


Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Rupture on January 5th 2015, 5:00 pm

Hi,

I have very good internet, and right now its taking me literally forever to load my forum: http://raptorgaming.forumotion.com

It's taking longer than usual for this help forum but mine is simply not loading. Thanks, if anyone sees this right now please inform me if it's happening to you as well.

Rupture
Forumember

Male Posts : 325
Reputation : 6
Language : English, Espańol, Deutsch, Catalá
Location : Earth

http://raptorgaming.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Derri on January 5th 2015, 5:14 pm

Yes I got the same for around 10 mins,

Its loading fine for me now though.


Forum Rules : : Forumotion Staff : : Appeal A Warning : : FAQ : : Tips & Tricks : : Forgotten Password/Login Issues
You need one post to send a PM
When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved
Never post your email in public


Derri
Administrator
Administrator

Male Posts : 8385
Reputation : 576
Language : English & Basic French
Location : Scotland, United Kingdom

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Rupture on January 5th 2015, 5:21 pm

Yes it seems fixed now. I hope ot gets fixed soon Very Happy

Rupture
Forumember

Male Posts : 325
Reputation : 6
Language : English, Espańol, Deutsch, Catalá
Location : Earth

http://raptorgaming.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Jack's Creations (Jacko) on January 5th 2015, 5:21 pm

I had the slow loading problem with both of my forumotion forums when i started to type out this reply. But when i went to both of my forums to get the links they are both now loading faster.

http://simtech.forumotion.co.uk/forum And http://jackscreations.forumotion.co.uk/forum

Very strange how that worked out. But before i came on here to reply to this post it was taking about half a min to load up any new page. ie login in or just refreshing the page ect. It was the same with both foums.

Any other web site is very fast and as it is always. Lets hope it stays like this now. But i will pop back if there are any changes. Smile

Jack's Creations (Jacko)
New Member

Posts : 4
Reputation : 1
Language : English

http://jackscreations.forumotion.co.uk/forum

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Leviosa on January 5th 2015, 5:25 pm

Hello

Our technicians are currently replacing some servers for new one Wink Some slowdowns are possible for few minutes... Sorry for the trouble but it should be solved sooner


No help without your forum url
No support via private message



Leviosa
Administrator
Administrator

Female Posts : 15587
Reputation : 1589
Language : French, English

http://help.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Jack's Creations (Jacko) on January 5th 2015, 5:29 pm

Thanks Buttercup. But just to say both of my forums have now gone slow again and are taking about 2 - 3 min's to load each page now. Sad

Jack's Creations (Jacko)
New Member

Posts : 4
Reputation : 1
Language : English

http://jackscreations.forumotion.co.uk/forum

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Luffy on January 5th 2015, 5:34 pm

Το me everything is going fine now! Thanks Buttercup!






Luffy
Manager
Manager

Male Posts : 4251
Reputation : 424
Language : Greek, English
Location : Greece

http://helpgr.forumgreek.com/forum

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Guest on January 5th 2015, 5:39 pm

It's total mayhem time again, guys. Everything's loading slow and freezes. I can't even access my ACP no more. Nothing seems to be working since I came on at 17:10 (GMT+1) and has been going on ever since.

My board: http://fcnl.actieforum.com. Other sites I was on at the time: http://www.avacweb.com , http://ondersteun.actieforum.com , http://help.forumotion.com .

PS: Sorry if I don't use the script; I haven't been able to. I copied this off of my notepad and pasted it when possible.

Guest
Guest


Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by SLGray on January 5th 2015, 5:44 pm

Buttercup wrote:Hello

Our technicans are currently replacing some servers for new one Wink Some slowdowns are possible for few minutes... Sorry for the trouble but it should be solved sooner
Please read what @Buttercup posted.  There could be slowdowns.


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.


SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 36705
Reputation : 2446
Language : English
Location : United States

http://ztwds.forumotion.com/

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Guest on January 5th 2015, 5:52 pm

@SLGray wrote:
Buttercup wrote:Hello

Our technicans are currently replacing some servers for new one Wink Some slowdowns are possible for few minutes... Sorry for the trouble but it should be solved sooner
Please read what @Buttercup posted.  There could be slowdowns.
:o THAT'S WONDERFUL! Thanks FM! I just noticed it leveled off. Things are coming back atm. It's right around supper time in The Netherlands, so I can't monitor this situation until right after. I'll have another look soon. TY! Smile

EDITED at 18:30 LT: OK, looks fine and stabile now. I couldn't double post, so that's why I'm editing this post. Thanks for replacing the server my board's on, FM. Let's see in a week's or perhaps 2 week's time how things are going and I really hope the backups are gonna be picking up this time as well! I'll inform my new members the servers got replaced. Smile By the way... what was the issue with the other ones? We just got migrated like less then 2 months ago, I believe.

EDITED at 19:00 LT: It's loading like lightning speed on Chrome, FireFox and IE! My site has never been this fast b4! It's loading like in a tenth of a second on broadband now! Even the support forums load in a blink of an eye! And no, no caching, and yes a next-gen laptop using WiFi. I'm very happy with the outcome and results so far! The way I like thing to be. YAY!

EDITED at 19:25 LT: It's loading so fast I can't even see it's refreshing when I request it. But it did! Smile This is absolutely fabulous!

Guest
Guest


Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Tim Fortner on January 6th 2015, 2:25 am

Thanks guys!

Tim Fortner
New Member

Posts : 10
Reputation : 1
Language : earlybirdracing

http://earlybirdracing.Forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by nordmann on January 6th 2015, 9:43 am

I can also confirm that things are running much smoother now, thanks.

PS: I had to resynchronize the forum this morning as several topics' "most recent posts" as listed in the portal display were incorrect (we were missing messages posted since late yesterday). A few minutes after resynch this corrected itself. I mention this just in case anyone else might have noticed the same problem.

nordmann
Forumember

Posts : 35
Reputation : 2
Language : English

http://reshistorica.historyboard.net/

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by brandon_g on January 6th 2015, 12:50 pm

Thanks FM for fixing this server problem, I hope prevents future crashes  as well.

Thanks
-Brandon


Remember to mark your topic when a solution is found.

brandon_g
Support Moderator
Support Moderator

Male Posts : 5357
Reputation : 489
Language : English
Location : USA

http://broadcastingduo.forumotion.com/

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Van-Helsing on January 6th 2015, 11:04 pm

Hello all,
Some slowdowns appeared again 23:62 (GMT+2) especially on the image servers like illiweb, imgfast, servimg and on forumotion forums.

Van-Helsing
Hyperactive

Male Posts : 2222
Reputation : 82
Language : English, Greek

http://helpgr.forumgreek.com/

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Leviosa on January 7th 2015, 9:48 am

Hello @Black-shadow

Do you still have slowdowns? All seem back to normal Smile

Thanks


No help without your forum url
No support via private message



Leviosa
Administrator
Administrator

Female Posts : 15587
Reputation : 1589
Language : French, English

http://help.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Hatsune Miku on January 7th 2015, 10:37 am

Everything run fast for me right now. Thanks FM Smile

Hatsune Miku
Forumember

Posts : 106
Reputation : 0
Language : English Japanese

http://www.forumotion.com/

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Van-Helsing on January 7th 2015, 10:54 am

Hello @Buttercup Smile ,
No now everything is ok, the problem was yesterday night it had duration about 1 hour. It seems solved.

Best regards,
Black-Shadow

Van-Helsing
Hyperactive

Male Posts : 2222
Reputation : 82
Language : English, Greek

http://helpgr.forumgreek.com/

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Guest on January 7th 2015, 12:48 pm

@Buttercup : I haven't got a complaint since everything's running smoothly now, but a question. My website's loading very fast now, and since we got the new servers now, it looks like giphy.com cannot keep up the pace when loading the page. I've got several avatars and my banner hosted on giphy.com. When loading (opening the website), those images don't return upon (several) refresh(es). Is it giphy.com, my computer (next-gen laptop), internet connection (broadband) or the new server doing that?

Site address: http://www.friendcodes.nl / http://fcnl.actieforum.com

Thanks in advance.

Samantha.

Guest
Guest


Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by nordmann on January 7th 2015, 1:22 pm

Hi Samantha - out of interest I tried your links and had absolutely no problem displaying the giphy-provided content. It loaded and displayed instantaneously.

In the past however I had a similar issue on my own site with servimg-provided images (stuck for a long time "waiting" and sometimes even timing out). Other users also reported the same. Yet when I linked directly in my browser to servimg and the images concerned there was no latency whatsoever. It turned out that servimg had changed embedded html for tracking purposes and this meant that the cached versions on all our browsers were no longer actually referencing the correct image definition as provided by the host. A flush of the cache locally did the trick. It happened again about a day later - for the same reason too - and again a flush got everything back in synch again.

Hope this might also help you?

nordmann
Forumember

Posts : 35
Reputation : 2
Language : English

http://reshistorica.historyboard.net/

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Guest on January 7th 2015, 1:30 pm

@nordmann wrote:Hi Samantha - out of interest I tried your links and had absolutely no problem displaying the giphy-provided content. It loaded and displayed instantaneously.

In the past however I had a similar issue on my own site with servimg-provided images (stuck for a long time "waiting" and sometimes even timing out). Other users also reported the same. Yet when I linked directly in my browser to servimg and the images concerned there was no latency whatsoever. It turned out that servimg had changed embedded html for tracking purposes and this meant that the cached versions on all our browsers were no longer actually referencing the correct image definition as provided by the host. A flush of the cache locally did the trick. It happened again about a day later - for the same reason too - and again a flush got everything back in synch again.

Hope this might also help you?
Thanks. I'm caching alright and that's normal behavior for browsers, but it dumps the lot when I close any of my browsers (IE, FireFox, Chrome). I even use CCleaner and some other neat programs to hide traces and dump whatever I don't need on my laptop, including DNS cache. You see, I like to start my day fresh and clean. When I use the link I just provided in the post there seems to be no problem at the moment, however, there's no problem when I use it directly from my favorites neither, at the moment... Yesterday and this morning I ran into several needed page refreshes to get it all in place again. Thanks for considering answering my question to Buttercup. Smile

EDIT: Now, I'd like to wait and see what Buttercup has to say on this. I just did a refresh and giphy.com stuff wasn't loading again. If things got cached, those GIFs should be around somewhere on my laptop, right? Wink It's not killing me, I'm just curious.


Last edited by SamanthaS on January 8th 2015, 11:26 am; edited 1 time in total

Guest
Guest


Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Leviosa on January 8th 2015, 9:30 am

@SamanthaS

As French company, all Forumotion staff is very sad today... Si I perfectly understand your words. This is not really the good topic but anyway thanks for supporting French people... Very sad moment for our country.... :rose:


No help without your forum url
No support via private message



Leviosa
Administrator
Administrator

Female Posts : 15587
Reputation : 1589
Language : French, English

http://help.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Guest on January 8th 2015, 11:27 am

@Buttercup : I removed my reaction in this topic and deactivated maintenance and "forum on holiday" mode on my website just now, 24 hrs after it all started in your capital, like promised.

There's never one real good place to express one's personal feelings when people are caught in a high-impact event like yesterday's. It crossed my mind opening a new topic on that in the "General Discussion" section, but I didn't want to give it too much of attention because of member's ages on the support forum. Because of my questions to you in this topic I felt I owe you an explaination as to why I temporarily closed my website IF you were wanting to answer them and needed access to it. Thanks for understanding. It really hit me yesterday. I fear it's far from over and it's just 300 miles from here.

OK, now let's try and stay on-topic again and I'll wait for your answer(s) on the cause, the "backup" and "giphy.com" issues, whenever you feel up to it. Please do take your time.

Thanks, and God bless you all in France.

Guest
Guest


Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Leviosa on January 8th 2015, 11:30 am

Hello Samantha

giphy.com is not FM service, so if the service is not loading properly, it is not our fault... You can use http://gtmetrix.com/ to see your forum speed.


No help without your forum url
No support via private message



Leviosa
Administrator
Administrator

Female Posts : 15587
Reputation : 1589
Language : French, English

http://help.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Guest on January 8th 2015, 11:43 am

OK, my speed's fine though (broadband).

Regarding the backups I remember in the past we had some extensive backup / restore possibilities. Backups were made regularly (sometimes more backups a day), more restore points were available and with a longer history. Looking at the possibilities now, backups are being made irregularly and we can fall back to a restore point like 1 or 2 weeks ago, with a list of fewer restore points to choose from. Is this gonna be picking up to the level we had before and is this related to the migration maybe? I'm scared that if I need to restore something, I can choose from just a few, starting with the newest one from 2 weeks ago.


Last edited by SamanthaS on January 8th 2015, 11:17 pm; edited 1 time in total

Guest
Guest


Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Leviosa on January 8th 2015, 11:46 am

Our technicians are still working on backups. Now, we are much dates and we will have additional dates later. Technicians add them little by little to avoid problems.


No help without your forum url
No support via private message



Leviosa
Administrator
Administrator

Female Posts : 15587
Reputation : 1589
Language : French, English

http://help.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Guest on January 8th 2015, 11:49 am

Thats just great! Smile Thank you very much commenting on my questions. I'll wait and see what's gonna happen with the blank pages / slowdowns this weekend (that's when it usually started) and comment on it if needed here. To me, this issue is closed for the moment.

Again, thanks FM. :rose:

Guest
Guest


Back to top Go down

Solved Re: (Only Topic) Slow Loading/White Pages

Post by Leviosa on January 9th 2015, 9:44 am

Topic solved and archived


No help without your forum url
No support via private message



Leviosa
Administrator
Administrator

Female Posts : 15587
Reputation : 1589
Language : French, English

http://help.forumotion.com

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum