The forum of the forums
Welcome to the Official Support Forum of Forumotion!

To take full advantage of everything offered by our forum, please log in if you are already a member, or join our community if you've not yet.



Create a free forum like this one.

Forum Wallpaper not setting

View previous topic View next topic Go down

Solved Forum Wallpaper not setting

Post by Fehl on October 15th 2016, 7:56 pm

Technical Details


Forum version : #phpBB3
Position : Founder
Concerned browser(s) : Mozilla Firefox
Screenshot of problem : https://i97.servimg.com/u/f97/19/55/50/21/admini11.jpg
Who the problem concerns : All members
When the problem appeared : I reset my forum template and then tried to recustomize it. All other pictures worked excpet for the wallpaper.
Forum link : http://daymentscans.forumotion.com

Description of problem

Hi everyone,
I'm trying to change the wallpaper to my forum as such (seen in screenshot). However, once saved, upon returning to the forum site, the wallpaper remains unchanged. I've tried various pictures but none of them are working. In the administrative panel > display > pics management > advanced mode, the picture is saved, but it isn't working.
Please advise.
Thank you in advance.


Last edited by Fehl on October 16th 2016, 12:44 am; edited 1 time in total

Fehl
New Member

Posts : 2
Reputation : 1
Language : English

http://daymentscans.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: Forum Wallpaper not setting

Post by Valoish on October 15th 2016, 9:40 pm

Can you please post the CSS that you currently have on your forum?
ACP > Display > Colors > CSS Stylesheet

Valoish
Forumember

Female Posts : 115
Reputation : 25
Language : English
Location : NYC

http://www.canvasforums.com

Back to top Go down

Solved Re: Forum Wallpaper not setting

Post by SLGray on October 15th 2016, 10:09 pm

Please post it using the code tags.

Code:
[code][/code]


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.


SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 36697
Reputation : 2445
Language : English
Location : United States

http://ztwds.forumotion.com/

Back to top Go down

Solved Re: Forum Wallpaper not setting

Post by Draxion on October 15th 2016, 10:26 pm

Search in your CSS and find this:

Code:
body {
    -khtml-border-radius: 10px;
    -moz-border-radius: 10px;
    -webkit-border-radius: 10px;
    background-attachment: fixed;
    background-color: #1a1a1a;
    background-image: url(http://fc04.deviantart.net/images/i/2002/26/9/1/Misconstrue_-_Image_1.jpg);
    border-radius: 10px;
    color: #5c758c;
    filter: alpha(opacity=90);
    font-family: Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif;
    font-size: 10px;
    height: auto;
    opacity: .9;
    padding: 10px 0;
}

But, replace this code to the URL of the image you want to use in between the parenthesis.

Code:
background-image: url(http://fc04.deviantart.net/images/i/2002/26/9/1/Misconstrue_-_Image_1.jpg);

Draxion
Helper
Helper

Male Posts : 572
Reputation : 84
Language : English
Location : USA

http://dawnofthedragons.forumotion.com/

Back to top Go down

Solved Re: Forum Wallpaper not setting

Post by Valoish on October 15th 2016, 10:36 pm

Or simply remove the entire code that Draxion posted above and it will show the image you have in your ACP's Pic Management.

Valoish
Forumember

Female Posts : 115
Reputation : 25
Language : English
Location : NYC

http://www.canvasforums.com

Back to top Go down

Solved Re: Forum Wallpaper not setting

Post by Fehl on October 16th 2016, 12:43 am

Hey everyone,
Thanks so much for helping out. Deleting the entire code did the job (although I have no idea why the opacity isn't as strong as before - maybe I deleted too much, but that's a minor thing).
I appreciate all the help!

Fehl
New Member

Posts : 2
Reputation : 1
Language : English

http://daymentscans.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: Forum Wallpaper not setting

Post by Draxion on October 16th 2016, 12:48 am

@Fehl wrote:Hey everyone,
Thanks so much for helping out. Deleting the entire code did the job (although I have no idea why the opacity isn't as strong as before - maybe I deleted too much, but that's a minor thing).
I appreciate all the help!

You can change the opacity by adding this into the same code, just change the .9 and 90 to whatever you see fit. Remember .9 means 90% Wink

Code:
opacity:.9;
filter:alpha(opacity=90);

Draxion
Helper
Helper

Male Posts : 572
Reputation : 84
Language : English
Location : USA

http://dawnofthedragons.forumotion.com/

Back to top Go down

Solved Re: Forum Wallpaper not setting

Post by APE on October 16th 2016, 3:29 pm

Problem solved & topic archived.
Please read our forum rules: ESF General Rules





APE
Manager
Manager

Male Posts : 8631
Reputation : 756
Language : fluent in dork / mumbojumbo & English haha
Location : STUCK IN FORUMOTIONS SERVERS HELP ME !!!!!!

http://chatworld.forumotion.co.uk/

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum