The forum of the forums
Welcome to the Official Support Forum of Forumotion!

To take full advantage of everything offered by our forum, please log in if you are already a member, or join our community if you've not yet.



Create a free forum like this one.

Bug in the Publications module with an external domain name?

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

In progress Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by TonnyKamper on March 1st 2018, 8:23 pm

First topic message reminder :

Hello dear Forumotioners,

I noticed 2 things that aren't working properly in the Publications module on our official Forum which has a domain name provided by an external host!

1: When I'm at the publications page the link "Go back to forum" redirects to our homepage instead of our forum at http:/www.domainname/forum..
This takes extra steps to go back to the forum! On my test forum everything works as it's supposed to, so why not on our official forum?

2: The problem is in the editor itself all http://www. prefixes are cut off when published while all https:// prefixes work fine and since we didn't purchase a https certificate the links with the http://www. prefix don't work correctly as you can see in this screenshot:
Screenshot:

You can see for yourself on this Article from our official forum, on my testforum everything works fine, even the http:www. prefix get's published as it should be. Could that be caused by the external domain name we use, or is it a bug? Think

I hope someone can help fix this?
Kind regards,
Tonny Kamper
avatar
TonnyKamper
Forumember

Female Posts : 261
Reputation : 15
Language : Dutch/English
Location : The Netherlands

http://www.nederlandheelt.nl/forum

Back to top Go down


In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by TonnyKamper on April 12th 2018, 10:03 pm

Thank you @SLGray but the problem is that it won't direct to our domain name.. our name has the www. in it.. try it yourself if you type it without the www like http://nederlandheelt.nl it directs to the forum but on it's original creation address and when you type it as http://www.nederlandheelt.nl it directs the right way to the forum with our domain name in the addressbar..

In the editor of the publications I can put the links in but as soon as I publish the "http://" links are cut off, only noticable on the bottom of the page when you hover over the link, leaving only this part for example: nederlandheelt.nl/h19-nieuwsbrief
And clicking on that link not directs you to the page it is referring to but to the forumindex with the original creation url in the browsers addressbar like so: http://nederlandheelt.actieforum.com

Try for yourself please, click the bottom link in this article, it should lead you to an html page, but it doesn't direct you to it:
http://www.nederlandheelt.nl/p1015638-nieuwsbrief-januari-2018

Since nobody seemed to know what caused this at the headoffice before and I found out yesterday that our domain name is different on the 2 different sections of the admin panel I thought that might be the bug that is causing all this..
avatar
TonnyKamper
Forumember

Female Posts : 261
Reputation : 15
Language : Dutch/English
Location : The Netherlands

http://www.nederlandheelt.nl/forum

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by SLGray on April 12th 2018, 10:10 pm

Try manually entering the link in the publication.


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 42685
Reputation : 3003
Language : English
Location : United States

https://fmthemes.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by TonnyKamper on April 12th 2018, 10:29 pm

@SLGray wrote:Try manually entering the link in the publication.

I just did @SLGray it has the same result, the http://www. part get's invisibly cut off after publishing and the link not directs to the html page it's referring to anymore but to the index of the forum on it's original creation address.. it keeps doing that to all links that are referring to pages or posts on my own forum.. when I put in links pointing to outside our forum they all work perfectly Confused

When I put in the link to this message for instance, the http:// also get's cutt off at the bottomleft of the page but the link still directs to this post.. so it's not doing it right only to links that are directing to pages or posts on my own forum...
avatar
TonnyKamper
Forumember

Female Posts : 261
Reputation : 15
Language : Dutch/English
Location : The Netherlands

http://www.nederlandheelt.nl/forum

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by SLGray on April 12th 2018, 10:33 pm

What happens if you use the original link?


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 42685
Reputation : 3003
Language : English
Location : United States

https://fmthemes.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by TonnyKamper on April 12th 2018, 10:35 pm

@SLGray wrote:What happens if you use the original link?

What do you mean by that @SLGray ? which original link.. do you mean using the actieforum url instead of the one with our domain name in it?
avatar
TonnyKamper
Forumember

Female Posts : 261
Reputation : 15
Language : Dutch/English
Location : The Netherlands

http://www.nederlandheelt.nl/forum

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by SLGray on April 12th 2018, 10:37 pm

I forgot to post the reply that I got from the main office.
The problem is that his Domain Name is attached via CNAME and that his forum index is not directly appealed with nederlandheelt.nl . There is maybe something to try with his Registrar, but we cannot operate all the cases with CNAME.


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 42685
Reputation : 3003
Language : English
Location : United States

https://fmthemes.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by TonnyKamper on April 12th 2018, 10:47 pm

@SLGray wrote:I forgot to post the reply that I got from the main office.
The problem is that his Domain Name is attached via CNAME and that his forum index is not directly appealed with nederlandheelt.nl . There is maybe something to try with his Registrar, but we cannot operate all the cases with CNAME.

Yes you did informed me of that before, that was the reason why I changed the direction of our domain name to the forum index instead of to our html homepage.. and that solved the "Go back to the forum" issue which wasn't working either before the change..

I just now tried to post the link via the original creation address like this: http://nederlandheelt.actieforum.com/h1-home and it leads perfectly to our html page but like I said without our domain in it..

So it seems to totally blocking out our domain name with additions behind it all together with the exeption of our base domain name..
avatar
TonnyKamper
Forumember

Female Posts : 261
Reputation : 15
Language : Dutch/English
Location : The Netherlands

http://www.nederlandheelt.nl/forum

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by SLGray on April 12th 2018, 10:49 pm

Did you contact your domain name provider?


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 42685
Reputation : 3003
Language : English
Location : United States

https://fmthemes.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by TonnyKamper on April 12th 2018, 10:51 pm

@SLGray wrote:Did you contact your domain name provider?

No not yet, I wouldn't know what to ask for.. because the Cname is set correctly and leads to our forum index as it should..
avatar
TonnyKamper
Forumember

Female Posts : 261
Reputation : 15
Language : Dutch/English
Location : The Netherlands

http://www.nederlandheelt.nl/forum

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by SLGray on April 12th 2018, 10:53 pm

I would explain the situation.  Maybe also link them to this topic since guests can see it.


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 42685
Reputation : 3003
Language : English
Location : United States

https://fmthemes.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by TonnyKamper on April 12th 2018, 11:16 pm

@SLGray wrote:I would explain the situation.  Maybe also link them to this topic since guests can see it.

Yeah I could do that, but I keep finding it strange that everything on the forum works perfectly, every post shows our domain name in it, all posted links on the forum itself all work perfectly with our domain name except for in this single module..
So logic tells me that the fault isn't lying at my domain name's host but at the Publications module solely, otherwise the domain name wouldn't work on the forum and html pages too.. or am I wrong for thinking this way?
avatar
TonnyKamper
Forumember

Female Posts : 261
Reputation : 15
Language : Dutch/English
Location : The Netherlands

http://www.nederlandheelt.nl/forum

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by SLGray on April 12th 2018, 11:44 pm

Since you purchased the domain name outside of Forumotion, I can not say. On my 2 forums with domain names through Forumotion, it works fine,


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 42685
Reputation : 3003
Language : English
Location : United States

https://fmthemes.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by TonnyKamper on April 12th 2018, 11:56 pm

I know @SLGray and if Forumotion would have offered domain names on which the owners can stay hidden, meaning not showing their address and data in public on the internet, I would've bought ours through them without a doubt.. because I like Forumotion, I like the features and I'm loyal.. but they didn't provide that possibillity, so I had to search elsewhere, because our domain name should be transferrable to the next owner when I'm not able to do the work on the forum anymore and I'll have to pass it on to a new owner.. this way it is easy to do just that if needed Wink
avatar
TonnyKamper
Forumember

Female Posts : 261
Reputation : 15
Language : Dutch/English
Location : The Netherlands

http://www.nederlandheelt.nl/forum

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by TonnyKamper on April 16th 2018, 2:17 am

Bump

@TonnyKamper wrote:
@SLGray wrote:I would explain the situation.  Maybe also link them to this topic since guests can see it.

Yeah I could do that, but I keep finding it strange that everything on the forum works perfectly, every post shows our domain name in it, all posted links on the forum itself all work perfectly with our domain name except for in this single module..
So logic tells me that the fault isn't lying at my domain name's host but at the Publications module solely, otherwise the domain name wouldn't work on the forum and html pages too.. or am I wrong for thinking this way?
avatar
TonnyKamper
Forumember

Female Posts : 261
Reputation : 15
Language : Dutch/English
Location : The Netherlands

http://www.nederlandheelt.nl/forum

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by SLGray on April 16th 2018, 2:37 am

What did the domain name provider say?


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 42685
Reputation : 3003
Language : English
Location : United States

https://fmthemes.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Bug in the Publications module with an external domain name?

Post by TonnyKamper on April 16th 2018, 2:44 pm

I'm waiting for a reply from them @SLGray
Sorry if I'm not responding immediately, but my pc broke down and is at the repairshop at the moment, so I can only respond when I can borrow someones internet connection for a moment, so please can you keep this topic open for me until I've got the reply from our domainname host and post it here?

Kind regards Smile
avatar
TonnyKamper
Forumember

Female Posts : 261
Reputation : 15
Language : Dutch/English
Location : The Netherlands

http://www.nederlandheelt.nl/forum

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum