The forum of the forums
Welcome to the Official Support Forum of Forumotion!

To take full advantage of everything offered by our forum, please log in if you are already a member, or join our community if you've not yet.



Create a free forum like this one.

Broken BBCode

View previous topic View next topic Go down

Solved Broken BBCode

Post by Corebalt on September 3rd 2011, 3:25 am

I'm not sure if this is the correct section. But I feel as this may be a html problem - or rather, a coding problem in general.

For a few days now, my forum's bbcode hasn't worked. I did my research on here of course, but the closest topic to my problem said that the problem: "Resolved itself."

However - my forum members are being inconvenienced now.

I made sure to check if my forum's bbcode is on - and it is certainly. However, any time a forum member or I click on the respective buttons (bold, italic, center, etc...), nothing happens. We would have to type the code in ourselves.

Thanks in advance for any assistance that can be provided.

Corebalt
New Member

Male Posts : 24
Reputation : 0
Language : English
Location : Jersey

http://sammich.forumotion.net

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Darren1 on September 3rd 2011, 5:39 am

Hi,

Have you recently added any new codes/scripts to your forum?

Darren1
Helper
Helper

Male Posts : 11853
Reputation : 563
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Corebalt on September 3rd 2011, 6:38 am

Yes, in the homepage message - I added a script that adds the word: "Sub-forum" before the list of sub-forums on my page.

That wouldn't affect posting would it?

My Forum (For Reference to above script)

Other than that, the only other change was to one of the default skins for Invision: a light blue.

Corebalt
New Member

Male Posts : 24
Reputation : 0
Language : English
Location : Jersey

http://sammich.forumotion.net

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Darren1 on September 3rd 2011, 6:45 am

mm, made me feel like a Sanga now, brb Razz

Unlikely, but could you remove it and test, if they work again, then the script was the issue, if they don't work, you can re-add the script and let us know Smile

Darren1
Helper
Helper

Male Posts : 11853
Reputation : 563
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Unifflame on September 3rd 2011, 11:58 am

Any updates?

Unifflame
New Member

Posts : 2
Reputation : 0
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Corebalt on September 3rd 2011, 5:45 pm

Tried posting without the script - the issue remains: bbcode still doesn't work.

Corebalt
New Member

Male Posts : 24
Reputation : 0
Language : English
Location : Jersey

http://sammich.forumotion.net

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by SLGray on September 3rd 2011, 7:01 pm

Do you have WYSIWYG (What You See Is What You Get) mode set to yes as default?

SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 36673
Reputation : 2445
Language : English
Location : United States

http://ztwds.forumotion.com/

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by DarkBlade on September 3rd 2011, 8:33 pm

What exactly isn't working with your BBCode? Is a certain code on it not working?

DarkBlade
Forumember

Posts : 206
Reputation : 14
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Corebalt on September 4th 2011, 12:03 am

slg wrote:Do you have WYSIWYG (What You See Is What You Get) mode set to yes as default?

Yes. I even tried turning it off to check the results - nothing... Although, I wasn't expecting it to affect anything at all. As I've never messed with it before.

@DarkBlade wrote:What exactly isn't working with your BBCode? Is a certain code on it not working?

If I click any of these buttons:



They do absolutely nothing; no codes show up, text is unaffected (selected or otherwise) - bbcodes simply don't work... they've effectively turned into "placebo" buttons. =T

Edit:

Sometimes, not often, the screen would refresh when a button is clicked - as if something was applied. However, no codes show up.

Corebalt
New Member

Male Posts : 24
Reputation : 0
Language : English
Location : Jersey

http://sammich.forumotion.net

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by musket on September 4th 2011, 12:42 am

Have you tried another skin, on Hitskin you can enter your forum URL for a preview without actually installing the skin, and then check the msg editor to see if the editor functions work on that skin. Smile

musket
Helper
Helper

Male Posts : 1130
Reputation : 131
Language : English
Location : Northern Ireland

http://hemmingsdaman2.forumotion.co.uk/

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by shadowz au on September 4th 2011, 2:02 am

Check under the Quick reply and there post setting

shadowz au
Forumember

Male Posts : 280
Reputation : 30
Language : Australia
Location : Sydney

http://tommyzserver.forummotion.com

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Corebalt on September 4th 2011, 3:30 am

@musket wrote:Have you tried another skin, on Hitskin you can enter your forum URL for a preview without actually installing the skin, and then check the msg editor to see if the editor functions work on that skin. Smile

The forum is currently using one of Invision's basic templates (single color scheme), the light blue version. I just tried switching it to another basic template (gray) and a hitskin template... and no luck :T

It couldn't be Invision itself, right?

@shadowz au wrote:Check under the Quick reply and there post setting

I barely understand this request, no offense. I think you want me to try posting from the Quick Reply box? If so - I usually do so before going into full editing mode with each idea you guys give me. Still nothing.

Corebalt
New Member

Male Posts : 24
Reputation : 0
Language : English
Location : Jersey

http://sammich.forumotion.net

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by SLGray on September 4th 2011, 4:26 am

It could be your broswer (Chrome). Try using other browsers. On my forum, Opera will not let me delete (Delete Button) anything, but IE8 will.

SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 36673
Reputation : 2445
Language : English
Location : United States

http://ztwds.forumotion.com/

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Corebalt on September 4th 2011, 4:34 am

slg wrote:It could be your broswer (Chrome). Try using other browsers. On my forum, Opera will not let me delete (Delete Button) anything, but IE8 will.

Sigh. I just tried it on both Firefox and IE - same results: "nada."

I'm at a complete loss at what changed between now and a few days ago :T

Corebalt
New Member

Male Posts : 24
Reputation : 0
Language : English
Location : Jersey

http://sammich.forumotion.net

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Darren1 on September 4th 2011, 4:55 am

Its alright, we can still diagnose the issue and get it fixed, don't worry Smile

Ill ask a staff member to pass this up in just a minute, I just want to verify it for myself.
Could you please PM me a account details, just so I can click on the buttons - I won't post. (The forum is http://sammich.forumotion.net/ as linked earlier).
Once I test and verify it doesn't work for me also, Ill pass it up for you.

Darren1
Helper
Helper

Male Posts : 11853
Reputation : 563
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by DarkBlade on September 4th 2011, 5:02 am

Check your CSS and look for any 'suspicious' codes

DarkBlade
Forumember

Posts : 206
Reputation : 14
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Corebalt on September 4th 2011, 5:26 am

@Darren1 wrote:Its alright, we can still diagnose the issue and get it fixed, don't worry Smile

Ill ask a staff member to pass this up in just a minute, I just want to verify it for myself.
Could you please PM me a account details, just so I can click on the buttons - I won't post. (The forum is http://sammich.forumotion.net/ as linked earlier).
Once I test and verify it doesn't work for me also, Ill pass it up for you.

Thanks for the help Darren1. : )

@DarkBlade wrote:Check your CSS and look for any 'suspicious' codes

I never made any changes to the forum's CSS. The only thing I've done in regards to the template itself is changing it to the (default) light blue theme. I'm sure it's CSS is working just fine.

But I'll be sure to check anyways.

Corebalt
New Member

Male Posts : 24
Reputation : 0
Language : English
Location : Jersey

http://sammich.forumotion.net

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Darren1 on September 4th 2011, 5:59 am

I've confirmed the bug, and passing up to a staff member for the report now. Smile

Darren1
Helper
Helper

Male Posts : 11853
Reputation : 563
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by DarkBlade on September 4th 2011, 3:43 pm

@Darren1 wrote:I've confirmed the bug, and passing up to a staff member for the report now. Smile

Great? Solved?

DarkBlade
Forumember

Posts : 206
Reputation : 14
Language : English

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Corebalt on September 12th 2011, 4:20 am

@DarkBlade wrote:
@Darren1 wrote:I've confirmed the bug, and passing up to a staff member for the report now. Smile

Great? Solved?

No, not necessarily. Sorry to bring this topic back to life - but there has been no change on my forum. The bbcode remains busted :/

For whatever reason.

Corebalt
New Member

Male Posts : 24
Reputation : 0
Language : English
Location : Jersey

http://sammich.forumotion.net

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by kirk on September 12th 2011, 9:12 pm

@Corebalt wrote:

No, not necessarily. Sorry to bring this topic back to life - but there has been no change on my forum. The bbcode remains busted :/

For whatever reason.

Can you open a temp board where guest can post so i can test it and see if it's doing it to me as well.

@DarkBlade wrote:

Great? Solved?
I did not see Corebalt say it was solved,
Please do not jump to conclusions on other members problems..Because sometimes staff can get confused and think a problem was solved, mark then lock the thread without the thread creator/Corebalt ever getting his problem fixed.
Thank you

kirk
Forumaster

Male Posts : 11037
Reputation : 651
Language : English,Vulcan,Klingon, Romulan,& Gorn

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Corebalt on September 13th 2011, 2:05 am

Kirk, feel free to test out my forum's issues here: http://sammich.forumotion.net/f14-test-forum

Corebalt
New Member

Male Posts : 24
Reputation : 0
Language : English
Location : Jersey

http://sammich.forumotion.net

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by kirk on September 13th 2011, 3:51 am

yeah odd one.

be sure it is set like this

Admin panel>general>messages and emails>configuration>

scroll down to.

Activate extended message editor (select) yes

and

Activate the WYSIWYG (select) no and hit save ,
if it's already set like that try changing them around and see if it's any difference?

Also when did this start to happen? you can always go back and restore your forum a couple days before this started to occur in your forum utilities, However you may lose some new post.

Other then that i would try changing the skin, theme or version, but if you do this i would save any custom coding and or templates you may have added.

Unless you added some sort of corrupt coding interfering with the bbcode some how.

But try the first thing i said, and let me know how you make out with that.

kirk
Forumaster

Male Posts : 11037
Reputation : 651
Language : English,Vulcan,Klingon, Romulan,& Gorn

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Corebalt on September 13th 2011, 5:13 am

Ah. Finally found the solution.

It was corrupt coding, or rather - coding left over from the previous template thanks to the html/javascript modules. The bbcode is finally working.

Thanks Kirk for the assistance, it didn't occur to me to check for left over code.

Also, thanks Darren for the initial assist ^^

Corebalt
New Member

Male Posts : 24
Reputation : 0
Language : English
Location : Jersey

http://sammich.forumotion.net

Back to top Go down

Solved Re: Broken BBCode

Post by Jophy on September 13th 2011, 12:07 pm

Since this thread appears to be solved, I will lock this thread and mark it as solved now.

Important: You can also help the moderators to know if your topic/problem is solved by EDITING your first post and marking the topic as solved. Thank you.

~ Joph25

Jophy
ForumGuru

Male Posts : 17924
Reputation : 835
Language : English
Location : Somewhere

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum