The forum of the forums
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum is getting SLOW

+8
phamvanvien
Borneo
MrMario
db0ne
jacobred
Sammy101
Dreamlimix
Mio-chan
12 posters

Go down

Forum is getting SLOW Empty Forum is getting SLOW

Post by Mio-chan April 2nd 2009, 3:13 pm

I am the admin of the wyldkatz.forumotion.net forum.
Last week is when it all started, the forums got slower and slower each day!

Here's whats happening:

  • Pages not fully loading

  • Thread Icons not appearing

  • 5+ second delay on Chatbox


today its not as bad but when I have more than 4 users online its a nightmare!
Mio-chan
Mio-chan
Forumember

Male Posts : 284
Reputation : 17
Language : English, Portuguese | CSS3, HTML and learning C++
Location : Rhode Island, United States of America

View user profile http://www.theolympiansclan.com

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Dreamlimix April 2nd 2009, 3:17 pm

that's what happens to me! Wink i guess we just need to wait
Dreamlimix
Dreamlimix
Forumember

Male Posts : 761
Reputation : 23
Language : Cheese
Location : The Seventh Sky

View user profile http://www.sparkchat.net

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Sammy101 April 2nd 2009, 3:18 pm

my admin panal is getting slow to
Sammy101
Sammy101
Forumember

Male Posts : 280
Reputation : 10
Language : English,Spanish
Location : not telling

View user profile http://thebestforumever.forumotions.net/forum.htm

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by jacobred April 6th 2009, 3:35 pm

pimentel2 wrote:I am the admin of the wyldkatz.forumotion.net forum.
Last week is when it all started, the forums got slower and slower each day!

Here's whats happening:


  • Pages not fully loading


  • Thread Icons not appearing


  • 5 second delay on Chatbox


today its not as bad but when I have more than 4 users online its a nightmare!

I think its time you scrapped that background... or updated to firefox Smile


Last edited by MrMario on April 10th 2009, 8:36 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : To remove bold)
avatar
jacobred
Forumember

Posts : 95
Reputation : 0
Language : English

View user profile

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by db0ne April 10th 2009, 8:33 pm

Yea, my forum is normally fast but then it doesn't load for 2-5 mins then its fast again. This happens about 6 times a day.
avatar
db0ne
New Member

Posts : 6
Reputation : 0
Language : english

View user profile

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by MrMario April 10th 2009, 8:35 pm

jacobred wrote:
pimentel2 wrote:I am the admin of the wyldkatz.forumotion.net forum.
Last week is when it all started, the forums got slower and slower each day!

Here's whats happening:


  • Pages not fully loading


  • Thread Icons not appearing


  • 5 second delay on Chatbox


today its not as bad but when I have more than 4 users online its a nightmare!

I think its time you scrapped that background... or updated to firefox Smile

This is your 3rd time for using bold and now have your first warning.

db0ne wrote:Yea, my forum is normally fast but then it doesn't load for 2-5 mins then its fast again. This happens about 6 times a day.


Have you cleaned your cookies, cashe etc...?
MrMario
MrMario
Helper
Helper

Male Posts : 22186
Reputation : 1839
Language : test

View user profile

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by db0ne April 10th 2009, 8:45 pm

MrMario wrote:


Have you cleaned your cookies, cashe etc...?

Yup, and this happens too all the members at the same time.
avatar
db0ne
New Member

Posts : 6
Reputation : 0
Language : english

View user profile

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Borneo April 10th 2009, 8:48 pm

I think it can be related with your ISP ( internet service provider ). Sometimes during peak hour, your browsing speed will be slower than usual. Peace!
avatar
Borneo
New Member

Male Posts : 13
Reputation : 0
Language : English
Location : North Borneo

View user profile http://sabah.forumotion.com/

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Borneo April 10th 2009, 8:53 pm

db0ne wrote:
MrMario wrote:


Have you cleaned your cookies, cashe etc...?

Yup, and this happens too all the members at the same time.

Hai dbOne and pimentel2, try to surf my web:

http://nunukragang.forumotion.net/

I am not promoting anything here but as far as I know, I have no problem browsing my portal. Can you give your pc details so that may be I can help you. blackeye
avatar
Borneo
New Member

Male Posts : 13
Reputation : 0
Language : English
Location : North Borneo

View user profile http://sabah.forumotion.com/

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by db0ne April 10th 2009, 8:53 pm

Borneo wrote:I think it can be related with your ISP ( internet service provider ). Sometimes during peak hour, your browsing speed will be slower than usual. Peace!
Its not only me, its the whole forum and one person was from england.
avatar
db0ne
New Member

Posts : 6
Reputation : 0
Language : english

View user profile

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Borneo April 10th 2009, 9:01 pm

db0ne wrote:
Borneo wrote:I think it can be related with your ISP ( internet service provider ). Sometimes during peak hour, your browsing speed will be slower than usual. Peace!
Its not only me, its the whole forum and one person was from england.

I am browsing forumotion.com from Borneo using my wireless broadband 3g and I don't have much problem surfing either forumotion.com or my own portal. Have you tried browsing my forum? ( again I am not promoting anything here ). What do you think regarding the browsing speed? blackeye
avatar
Borneo
New Member

Male Posts : 13
Reputation : 0
Language : English
Location : North Borneo

View user profile http://sabah.forumotion.com/

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by db0ne April 10th 2009, 9:02 pm

Idk if you'll make it but try this...this is mine
http://sosbrigade.forummotion.com/forum.htm

*sigh* never mind now it's running again.

Now it isn't working.


Last edited by db0ne on April 10th 2009, 9:23 pm; edited 1 time in total
avatar
db0ne
New Member

Posts : 6
Reputation : 0
Language : english

View user profile

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Borneo April 10th 2009, 9:17 pm

db0ne wrote:Idk if you'll make it but try this...this is mine
http://sosbrigade.forummotion.com/forum.htm

*sigh* never mind now it's running again.

Yes...you are right. I can't get through that link you give me. Wonder why? blackeye

But I managed to get through witout the extended address like this one:

http://sosbrigade.forummotion.com/

Yes, a bit slow.
avatar
Borneo
New Member

Male Posts : 13
Reputation : 0
Language : English
Location : North Borneo

View user profile http://sabah.forumotion.com/

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by db0ne April 10th 2009, 9:26 pm

Yea its back now.
And now it's gone, for some reason tonight it's very bad.
avatar
db0ne
New Member

Posts : 6
Reputation : 0
Language : english

View user profile

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Borneo April 10th 2009, 9:41 pm

db0ne wrote:Yea its back now.
And now it's gone, for some reason tonight it's very bad.

Try to do maintenance to your pc or laptop. I suggest that you defragment your c: and run your antispyware and antivirus to get rid the latest worm, spyware or virus that may slow down your browsing speed. i suggest that you upgrade to at least 4gb RAM if you are currently using 1gb RAM.

( Off topic: It's 11.39 am now in Borneo, Asia where I live and I understand that its night time in yours, so, thats the usual peak hour to surf the cyberspace ). Very Happy
avatar
Borneo
New Member

Male Posts : 13
Reputation : 0
Language : English
Location : North Borneo

View user profile http://sabah.forumotion.com/

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by phamvanvien April 10th 2009, 10:09 pm

I'm too. my forum: http://a7xtb.foru0m.net
phamvanvien
phamvanvien
New Member

Male Posts : 9
Reputation : 0
Language : vietnammese
Location : ho chi minh city

View user profile http://a7xtb.forum0.net

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Powha April 10th 2009, 10:14 pm

My Page is ... kind of "blackscreen", but it's a whitescreen!
Completely white page, if i visit the admin panel everything's just white, too.


Last edited by Powha on April 10th 2009, 10:16 pm; edited 1 time in total
avatar
Powha
New Member

Male Posts : 6
Reputation : 0
Language : german
Location : Germany

View user profile

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Borneo April 10th 2009, 10:15 pm

phamvanvien wrote:I'm too. my forum: http://a7xtb.foru0m.net

Yes...I can't get through your forum. Is it still active?
avatar
Borneo
New Member

Male Posts : 13
Reputation : 0
Language : English
Location : North Borneo

View user profile http://sabah.forumotion.com/

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Borneo April 10th 2009, 10:18 pm

Powha wrote:My Page is ... kind of "blackscreen", but it's a whitescreen!
Completely white page, if i visit the admin panel everything's just white, too.

We hope our moderators can answer your problem Powha.
avatar
Borneo
New Member

Male Posts : 13
Reputation : 0
Language : English
Location : North Borneo

View user profile http://sabah.forumotion.com/

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Powha April 10th 2009, 10:23 pm

Borneo wrote:
Powha wrote:My Page is ... kind of "blackscreen", but it's a whitescreen!
Completely white page, if i visit the admin panel everything's just white, too.

We hope our moderators can answer your problem Powha.

Well i was trying to get access on it some hours ago already but it was just "down", nobody else could load it aswell - just tried it again and it came up, now Smile

Was related to this topic i guess^^, https://help.forumotion.com/connection-problems-f42/my-forum-not-working-t40609.htm#259228

problem fixed i guess, thanks for ur care
avatar
Powha
New Member

Male Posts : 6
Reputation : 0
Language : german
Location : Germany

View user profile

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by phamvanvien April 11th 2009, 12:42 pm

Borneo wrote:
phamvanvien wrote:I'm too. my forum: http://a7xtb.foru0m.net

Yes...I can't get through your forum. Is it still active?

because verry slow
phamvanvien
phamvanvien
New Member

Male Posts : 9
Reputation : 0
Language : vietnammese
Location : ho chi minh city

View user profile http://a7xtb.forum0.net

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Blofeld April 11th 2009, 1:03 pm

My forum is slow the icons don't show sometimes the banner half shows up. Sad
avatar
Blofeld
Active Poster

Male Posts : 1088
Reputation : 18
Language : ............

View user profile

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by Karenn April 11th 2009, 1:51 pm

Mr.Stamper wrote:My forum is slow the icons don't show sometimes the banner half shows up. Sad

Yeah I sometimes have this problem, but it will come back - I think it's just a glitch Smile
Karenn
Karenn
Forumember

Female Posts : 279
Reputation : 10
Language : English
Location : England

View user profile http://barkingmad.dogboard.net/forum.htm

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by phamvanvien April 13th 2009, 7:16 pm

Borneo wrote:
phamvanvien wrote:I'm too. my forum: http://a7xtb.foru0m.net

Yes...I can't get through your forum. Is it still active?
Yes It is still active. I don't know, please help me
phamvanvien
phamvanvien
New Member

Male Posts : 9
Reputation : 0
Language : vietnammese
Location : ho chi minh city

View user profile http://a7xtb.forum0.net

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by MrMario April 13th 2009, 7:22 pm

Forum link please.
MrMario
MrMario
Helper
Helper

Male Posts : 22186
Reputation : 1839
Language : test

View user profile

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by phamvanvien April 13th 2009, 7:25 pm

MrMario wrote:Forum link please.
my forum link is: http://a7xtb.forum0.net
phamvanvien
phamvanvien
New Member

Male Posts : 9
Reputation : 0
Language : vietnammese
Location : ho chi minh city

View user profile http://a7xtb.forum0.net

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by MrMario April 13th 2009, 7:26 pm

It opened up really quick.
MrMario
MrMario
Helper
Helper

Male Posts : 22186
Reputation : 1839
Language : test

View user profile

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by phamvanvien April 13th 2009, 7:47 pm

It opened up really quick.
I am also inconspicuous. But articulo then forum enter, articulo be to enter. or because of been free ought to fare ill
phamvanvien
phamvanvien
New Member

Male Posts : 9
Reputation : 0
Language : vietnammese
Location : ho chi minh city

View user profile http://a7xtb.forum0.net

Back to top Go down

Forum is getting SLOW Empty Re: Forum is getting SLOW

Post by kirk April 13th 2009, 8:25 pm

Well i have had forumotion forums for a pretty long time now.
And yes time to time i have had every problem that you all are saying.
most of the time things will go back to normal after waiting a lil bit.

as far as it happening to a number of members at once. well that's a lil out of the ordinary.

the causes can be a lot of things as some of you stated above.
Anything form your server. to updating and riding your computer of any spy ware or viruses or even browsers. then at certain times when there are many people on a certain browser or sever that can and will also effect you speed and page loads.

then there always the possibility that forumotion could be doing maintness or updates to there data base,server etc..

so i dont know if theres really a straight answer or fix to ware this wont happen time to time. this seems like a question that a tech could probably answer the best. other then that it could be any of the things that were mentioned here?

and yes this happens to me time and time and always has.Just have to wait it out sometimes. oh and all the links here accept phamvanvien first link seem to be OK now. phamvanvien second link seems to be OK now too.

so that's my take on this. if i had an answer to help solve this for everyone i would surly post. may be a tech can help clarify and determine why this happens at times?
kirk
kirk
Forumaster

Male Posts : 11037
Reputation : 653
Language : English,Vulcan,Klingon, Romulan,& Gorn

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum