The forum of the forums
Welcome to the Official Support Forum of Forumotion!

To take full advantage of everything offered by our forum, please log in if you are already a member, or join our community if you've not yet.



Create a free forum like this one.

CNAME almost there but ..

Go down

In progress CNAME almost there but ..

Post by GregoryBaskin on March 27th 2015, 7:54 am

My intent is to forward goldenbayforum.co.nz to http://goldenbay.forumotion.co.nz/.

Using the Classic DNS Manager at godaddy, under CNAME (Alias) I have

host = www
Points to = goldenbay.forumotion.co.nz

But, back at the forum admin, when I attempt to add goldenbayforum.co.nz to the Personalized domain name field (http://goldenbay.forumotion.co.nz/admin/index.forum?part=general&sub=general&mode=park&page=perso&extended_admin=1&tid=625f109169813db2ab96ea98a4d310d6) I see this error:

The supplied domain name is not well configured
You have no CNAME redirecting to : goldenbay.forumotion.co.nz
You have configured a A type DNS ( A type redirects to an IP address, and not to a textual domain name like the CNAME )


Screen shots attached.




avatar
GregoryBaskin
New Member

Posts : 20
Reputation : 1
Language : English

http://goldenbay.forumotion.co.nz/

Back to top Go down

In progress Re: CNAME almost there but ..

Post by GregoryBaskin on March 31st 2015, 5:55 am

I continue to not see success in forwarding my domain name to my forum. Although I have successfully created a 301 redirect from godaddy it appears, according to the documentation, that I also need to do something with the CNAME. Unfortunately the instructions there (http://goldenbay.forumotion.co.nz/admin/index.forum?part=general&sub=general&mode=park&page=perso&extended_admin=1&tid=2c7a63897f000f6e129b091605795bc7) confuse me. 

Specifically, it appears that I am supposed to do something with sub-domains there in the CNAME area. But that is where I feel lost. I will be grateful for any assistance.
avatar
GregoryBaskin
New Member

Posts : 20
Reputation : 1
Language : English

http://goldenbay.forumotion.co.nz/

Back to top Go down

In progress Re: CNAME almost there but ..

Post by GregoryBaskin on March 31st 2015, 11:53 pm

This is now working propertly, so it appears what I did at godaddy re 301 redirect was sufficient. Any tinkering in CNAME wasn't necessary.

However, attempting to be a good doobie and adding my custom domain name at General > Forum Address > Personalized Domain Name still shows this error:

The supplied domain name is not well configured
You have no CNAME redirecting to : goldenbay.forumotion.co.nz
You have configured a A type DNS ( A type redirects to an IP address, and not to a textual domain name like the CNAME )
avatar
GregoryBaskin
New Member

Posts : 20
Reputation : 1
Language : English

http://goldenbay.forumotion.co.nz/

Back to top Go down

In progress Re: CNAME almost there but ..

Post by Shadow on April 1st 2015, 10:57 am

Hello

If you get this error that means, you made a mistake while configuring the Cname

I advise you to start from the begenning. There are three information to enter
1- Time to live: 

Indicate your users will get in cache your pages. Choose a long period of time (around 15 days is enough)

2- Name:
It is the particle is the domain. For example:
name.your_domain.uk


If you want to have your forum on www.your_domain.uk, in that case the name =www
If you want to have your forum on forum.your_domain.uk, in that case the name = forum.... etc


3- Value:
It is the url targetted, the url of your forum

You can watch the following video:


The video is on French but I think you'll be able to understand the main idea.

Regards


No help without your forum url
No support via private message


avatar
Shadow
Administrator
Administrator

Female Posts : 15864
Reputation : 1696
Language : French, English

http://help.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum