how to limit the html page size

Go down

In progress how to limit the html page size

Post by DeathDunk98* on Mon Dec 15 2014, 15:42

how can I limit the html page size?
avatar
DeathDunk98*
Forumember

Posts : 479
Reputation : 3
Language : Shqip

Back to top Go down

In progress Re: how to limit the html page size

Post by Ange Tuteur on Mon Dec 15 2014, 23:25

Hello,

What do you mean ? By default the limit of HTML pages is 65,000 characters.
avatar
Ange Tuteur
Forumaster

Male Posts : 13202
Reputation : 2918
Language : EN10, FR5, JA5
Location : Macungie, PA

https://github.com/SethClydesdale

Back to top Go down

In progress Re: how to limit the html page size

Post by DeathDunk98* on Mon Dec 15 2014, 23:48

hmm, for example in this html size I want to fit just this much content:and if I add more content to have the option : Go to page 1,2 for example? is it possible to do this!
avatar
DeathDunk98*
Forumember

Posts : 479
Reputation : 3
Language : Shqip

Back to top Go down

In progress Re: how to limit the html page size

Post by DeathDunk98* on Mon Dec 15 2014, 23:54

hmm to be specific I dont want to touch that sidebar, this is the html and css:
Code:
<style type="text/css">
{
margins: 0px;
padding: 0px;
}
body {
font-size: 14px;
font-color: 000000;
}
#wrapper {
width: 970px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}

#header {
background: rgba(235,73,89,1);
background: -moz-linear-gradient(left, rgba(235,73,89,1) 0%, rgba(166,31,31,1) 100%);
background: -webkit-gradient(left top, right top, color-stop(0%, rgba(235,73,89,1)), color-stop(100%, rgba(166,31,31,1)));
background: -webkit-linear-gradient(left, rgba(235,73,89,1) 0%, rgba(166,31,31,1) 100%);
background: -o-linear-gradient(left, rgba(235,73,89,1) 0%, rgba(166,31,31,1) 100%);
background: -ms-linear-gradient(left, rgba(235,73,89,1) 0%, rgba(166,31,31,1) 100%);
background: linear-gradient(to right, rgba(235,73,89,1) 0%, rgba(166,31,31,1) 100%);
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#eb4959', endColorstr='#a61f1f', GradientType=1 );
width: 100%;
margin-bottom: 10px;
}
#logo {
text-shadow: 1px 1px 1px #eeeeee;
color: #ffffff;
font-size: 36px;
margin: 10px 0px 0px 10px;
}

.post {
background-color: #ffffff;
padding: 5px;
border: 1px solid #cccccc;
margin-bottom: 5px;
height: 230px;
overflow: -moz-scrollbars-vertical;
overflow-y: scroll;
}

h1 {
font-size: 18px;
}

.post p {
margin-bottom: 10px;
overflow: hidden;
}
.post p:last-child {
margin-bottom: 0px;
}

#right {
float: right;
background: white;
border: 1px solid #cccccc;
width: 200px;
overflow: -moz-scrollbars-vertical;
overflow-y: scroll;
height: 237px;
margin-bottom:8px;
}

#left {
float: left;
width: 760px;
}


#right h1 {
background: rgba(235,73,89,1);
background: -moz-linear-gradient(left, rgba(235,73,89,1) 0%, rgba(166,31,31,1) 100%);
background: -webkit-gradient(left top, right top, color-stop(0%, rgba(235,73,89,1)), color-stop(100%, rgba(166,31,31,1)));
background: -webkit-linear-gradient(left, rgba(235,73,89,1) 0%, rgba(166,31,31,1) 100%);
background: -o-linear-gradient(left, rgba(235,73,89,1) 0%, rgba(166,31,31,1) 100%);
background: -ms-linear-gradient(left, rgba(235,73,89,1) 0%, rgba(166,31,31,1) 100%);
background: linear-gradient(to right, rgba(235,73,89,1) 0%, rgba(166,31,31,1) 100%);
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#eb4959', endColorstr='#a61f1f', GradientType=1 );
text-align: center;
color: white;
font-size:18px;
padding: 0px;
margin: 0px;
}
</style>   <title>Artikujt e ditës> </title> <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />                        
<div id="wrapper">
                   
   <div id="header">
                              
      <div id="logo">
                       Shkrimet e fundit            
      </div>
                              
   </div>
                   
   <div id="left">
                    
      <div id="content">
                               
         <div class="post">
                                    
            <h1>
                            Kur robi i Allahut merr abdes            
            </h1>
                                    
            <p>
                            Muhamedi salAllahu alejhi ue selem thotë: <br /><br />"Kur robi i Allahut merr abdes: <br />-dhe e lan gojën e tij, prej saj bien veprat e këqija. <br />-Kur ai e shpërlan hundën e tij, prej saj dalin mëkatet. <br />-Kur ai lan fytyrën, veprat e këqija bien prej saj, derisa dalin dhe nga nënvetullat e tij. <br />-Kur ai lan duart e tij, veprat e këqija bien prej tyre, derisa dalin nën thonjtë e tij. <br />-Kur ai e fërkon kokën, blen mëkatet nga koka e tij, derisa dalin edhe nga veshët. <br />-Kur ai lan këmbët e tij, veprat e këqija bien prej tyre, derisa dalin edhe nga thonjtë e këmbëve. <br /><br />Pastaj e ecura për në xhami dhe namazi i tij do të jenë shpërblim shtesë për të (mbi shpërblimin e abdesit)." (Shënon Imam Ahmedi, Shuajb Arnauti e vlerëson sahih.) <br /><br /><em><strong>Burimi: www.mjeksiaislame.com</strong></em>            
            </p>
                                    
         </div>
                                 
         <div class="post">
                                    
            <h1>
                            Si u krijua Adema nga te gjitha ngjyrat e tokes            
            </h1>
                                    
            <p>
                            <strong>Njeriu i pare, ademi (alejhi selam) u krijua nga te gjitha ngjyrat e tokes</strong><br /><br />Nga sahabiu Ebu Musa El-Esharij transmetohet se Pejgamberi alejhis selam ka thene: <br />"Vertete Allahu i lartesuar e krijoi Ademin alejhis selam nga nje kapje (grusht, marrje) qe e kapi(morri) nga e tere toka; andaj bijte e Ademit dolen simbas llojit te tokes, ka prej tyre te kuq, te zinje, te bardhe, te lehte e te vrazhdte, ne mesin e tyre te keqinje dhe te mire". <br />E ka permendur Hattabiu (rahimehullah) ne El-Ezleh fq.155. Muhadithi Albani rahimehullah e ka saktesuar ne Sahih Sunen Ebi Davud (4693). <br /><br /><em><strong>Burimi: www.mjeksiaislame.com</strong></em>              
            </p>
                                    
         </div>
                                 
         <div class="post">
                                    
            <h1>
                            Allahu dëgjon dhe shikon            
            </h1>
                                    
            <p>
                            <strong>Argument është fjala e Tij:<br /><br /><strong>"Allahu i ka dëgjuar fjalët e asaj, që diskutoi me ty për burrin e vet dhe iu ankua Atij. Allahu e dëgjoi bisedën tuaj, sepse Ai dëgjon dhe sheh gjithçka."</strong>(Muxhadileh 1)<br /><br /><strong>"Sigurisht që Allahu e ka dëgjuar fjalën e atyre të cilët e thanë: "Allahu është i varfër, kurse ne jemi të pasur."</strong>(Al Imran 181)<br /><br /><strong>"Vallë, a mos kujtojnë ata se Ne nuk e dëgjojmë fjalët e tyre tinëzare dhe bisedat e tyre të fshehta?<br /><br />"Pa dyshim, Ne dëgjojmë, ndërsa të dërguarit Tanë (engjëj) që janë pranë tyre, shënojnë."</strong> (Zuhruf 80)<br /><br /><strong>"Unë jam me ju, dëgjoj dhe shoh."</strong>(Ta Ha 46)<br /><br /><em>Burimi: www.mjeksiaislame.com</em></strong>            
            </p>
                                    
         </div>
                       
      </div>
                                  
   </div>
                         
   <div id="right">
                    
      <h1>
                 Këshilla e ditës  
      </h1><strong><em>- "Mos e humb shpresën"<br /><br />Ai është krijuesi i qiejve dhe i tokës. Pa shembull të mëparshëm dhe, kur Ai vendos për diçka, vetëm thotë: <br />"Bëhu" - dhe ajo bëhet.</em></strong>      
   </div>
                   
   <div id="right">
                      
      <h1>
                 Hadithi i ditës        
      </h1><br /><strong><em>- Ibn Mesudi r.a tregon:</em></strong> <br /><br />"Degjova dikë të këndojë një ajet kuranor, por une e kisha degjuar ndryshe nga pejgamberi A.S kështu që e kapa per dore dhe e cova tek i dërguari i Allahut(pasi i tregova per shqetsimin) i dërguari i Allahut tha: Qe të dy keni të drejtë, mos ndryshoni asgje mes jush, pasi kombet para juve ndryshuan(dhe u grindën në vet mesin e tyre) dhe u shuan(nga ndryshimi dhe grindja në gjirin e tyre)"      
   </div>
             
   <div id="right">
                      
      <h1>
                 Mjeksia Profetike        
      </h1><br /><em><strong> - A është e vërtetë që uji zemzen mund të përdoret për shërim?</strong></em><br /><br />I Derguari i Allahut alejhi selam ka thene: Uji i Zemzemit eshte i dobishem per cfare do qe pihet.(Sahih Iben Maxhe,nr.2484) <br />Dhe ka thene:"Ai eshte uje i bekuar, ushqim per te uriturit dhe (sherim per te semurit). (Muslim, vell.2.fq1922 dhe Hejthermiu ne "Mexheul Zevaid" vell.3 fq 268.)<br />ShKEPUTUR NGA LIBRI HISTORITE E Profetëve.        
   </div>
                         
</div>

I want that to create I new page only when I post a new post(table), and eventualy when there are 3 tables created, the last one of the third will go to the previous page and the fourth table which is the new one will appear at the top as the first! Omg I hope u understand me, this is kind of a blog thing
avatar
DeathDunk98*
Forumember

Posts : 479
Reputation : 3
Language : Shqip

Back to top Go down

In progress Re: how to limit the html page size

Post by Ange Tuteur on Tue Dec 16 2014, 00:03

You would have to create multiple HTML pages for each page. The at the bottom or top of the page you'll have the list of pages.
avatar
Ange Tuteur
Forumaster

Male Posts : 13202
Reputation : 2918
Language : EN10, FR5, JA5
Location : Macungie, PA

https://github.com/SethClydesdale

Back to top Go down

In progress Re: how to limit the html page size

Post by DeathDunk98* on Tue Dec 16 2014, 00:43

So I'll have to put the sidebar to every new html and then post what I want?
avatar
DeathDunk98*
Forumember

Posts : 479
Reputation : 3
Language : Shqip

Back to top Go down

In progress Re: how to limit the html page size

Post by Ange Tuteur on Tue Dec 16 2014, 01:06

Yes, pretty much.
avatar
Ange Tuteur
Forumaster

Male Posts : 13202
Reputation : 2918
Language : EN10, FR5, JA5
Location : Macungie, PA

https://github.com/SethClydesdale

Back to top Go down

In progress Re: how to limit the html page size

Post by DeathDunk98* on Tue Dec 16 2014, 15:00

can you give me a code for the GO TO PAGE 2/3 something like this for example to put it in the end of the html page
avatar
DeathDunk98*
Forumember

Posts : 479
Reputation : 3
Language : Shqip

Back to top Go down

In progress Re: how to limit the html page size

Post by Ange Tuteur on Wed Dec 17 2014, 00:51

It'll be a set of links, for example :

Code:
<div class="pagination">
  <a href="/page1/">1</a>
  <strong>2</strong>
  <a href="/page3/">3</a>
</div>

<a> : pages we're not on
<strong> : the page we're currently on
avatar
Ange Tuteur
Forumaster

Male Posts : 13202
Reputation : 2918
Language : EN10, FR5, JA5
Location : Macungie, PA

https://github.com/SethClydesdale

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum