Problem viewing specific ServImg-hosted images

Go down

In progress Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by GubernatorFan on June 9th 2018, 6:35 pm

Greetings.

While we have generally encountered no problems with images hosted on ServImg, a member of my forum reported that there are a couple of ServImg-hosted images that he cannot view. So far, the problem seems limited only to him and only to these couple of images, but it is something that should be resolved and that might affect others, whether on my forum or other Forumotion forums. A couple of other members and I have tried to replicate the problem for ourselves, unsuccessfully (everything shows just fine for us), and the usual clear cache or wait longer for images to load go-tos did not help the user experiencing the problem. I hope someone can shed light on this issue and provide a solution. Here is the information I can provide:

Forum: http://onesixthfigures.forumotion.com/f1-general-talk
User system: Windows 10
User browser: Chrome, MS Edge, MS Internet Explorer
Issue: some photos not displaying (see more details below)

As an example of the issue, the user can view https://i.servimg.com/u/f62/19/88/56/50/mib3k-12.jpg
but cannot view https://i.servimg.com/u/f62/17/97/35/97/34700710.jpg
NOTE: something auto-changes the url, deleting a "62" after the initial "i" of i.servimg.com -- see update below.

When I ran these examples by him in preparation for posting the question on this forum, he added:
"My browser thinks the second photo has a resolution of 1 x 1 and shows me a black image. The first photo is 800 x 2000 and displays fine."

Thank you in advance for your time and help.

Update: an additional clue
I just noticed that the image links provided as examples above have changed the url from the original url in the process of posting the question here (and they seem to change as soon as you hit "preview"). The original url starts with:
https:// i62. servimg.com/ u/ f62/ (had to type it this way to prevent it from changing again -- the 62 after the i disappears)
When I click on the original links, both images open for me; when I click on the changed links above, the second one does not open, showing a blank (dark) window with a tiny white dot in the middle (apparently the 1 x 1 resolution reported by the user).


Last edited by GubernatorFan on June 9th 2018, 7:08 pm; edited 3 times in total (Reason for editing : Additional, potentially useful info)
avatar
GubernatorFan
Forumember

Male Posts : 29
Reputation : 1
Language : English
Location : Great Lakes

http://onesixthfigures.forumotion.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by SLGray on June 9th 2018, 9:17 pm

What exactly is the second image?  I mean what is it an image of.

I only see a white dot on a black background.


Last edited by SLGray on June 9th 2018, 9:31 pm; edited 1 time in total


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 43912
Reputation : 3124
Language : English
Location : United States

http://fmthemesdesignteam.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by skouliki on June 9th 2018, 9:18 pm

hello 
 i can't see the image  https://i.servimg.com/u/f62/17/97/35/97/34700710.jpg also , i see a black screen 

the member who posted that image has the free version of Servimg or the Pro?
avatar
skouliki
Manager
Manager

Female Posts : 4328
Reputation : 707
Language : English,Greek
Location : Greece

http://iconskouliki.forumgreek.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by GubernatorFan on June 9th 2018, 9:44 pm

@SLGray wrote:What exactly is the second image?  I mean what is it an image of. I only see a white dot on a black background.

It is an image of an action figure collectible. If you insert 62 in the url between i and the dot in i.servimg.com, you would be able to see it. The system appears to automatically remove that element (the "62") and in this case it results in this for the image.

@skouliki wrote:hello.  i can't see the image  https://i.servimg.com/u/f62/17/97/35/97/34700710.jpg also , i see a black screen 

the member who posted that image has the free version of Servimg or the Pro?

Free version. It has worked fine with other images in the past, for this user and others (myself included).
avatar
GubernatorFan
Forumember

Male Posts : 29
Reputation : 1
Language : English
Location : Great Lakes

http://onesixthfigures.forumotion.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by skouliki on June 9th 2018, 9:47 pm

same result for me if i insert 62 




can you post a screenshot of the links directly from the servimg account please like my example below 

avatar
skouliki
Manager
Manager

Female Posts : 4328
Reputation : 707
Language : English,Greek
Location : Greece

http://iconskouliki.forumgreek.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by SLGray on June 9th 2018, 10:05 pm

I also see the same thing if I insert 62.


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 43912
Reputation : 3124
Language : English
Location : United States

http://fmthemesdesignteam.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by GubernatorFan on June 9th 2018, 11:05 pm

I can't provide you with a screenshot, because it is not my ServImg account or folder (that belongs to a third member). I noticed that when I right-click on the actual displayed images in the thread (remember, I can see them, though the affected user cannot) to open in a new tab, it gives me an error message "Image doesn't exist." But I have no problem right-clicking and selecting view image, which still gives me this link:
https:// i62.servimg.com /u/f62/17/97/35/97/34700710.jpg

Perhaps you could copy and paste it in your url and then delete the two blank spaces I had to insert there to keep the system from erasing the 62. Does this help?

The topic in which the images were posted (and also reposted by another member in an attempt to get to the bottom of the issue -- his images show fine to the affected member) is this:
http://onesixthfigures.forumotion.com/t367-sideshow-s-fail-continues-16-jack-burton-in-hand-pictures-it-s-bad

The issue has been discussed there and also at the following thread on the forum:
http://onesixthfigures.forumotion.com/t375-change-in-servimg-image-hosting-service-capabilities
avatar
GubernatorFan
Forumember

Male Posts : 29
Reputation : 1
Language : English
Location : Great Lakes

http://onesixthfigures.forumotion.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by SLGray on June 9th 2018, 11:19 pm

When I try that link, I only get Google saying it is can not locate it in a search.


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 43912
Reputation : 3124
Language : English
Location : United States

http://fmthemesdesignteam.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by GubernatorFan on June 9th 2018, 11:27 pm

Strange, I was able to copy and paste the link, remove the two blank spaces, and it showed up fine in my browser. I took a screen shot of that (note the correct url) and uploaded it onto my own ServImg account (once again, that's not where the problem is). See for yourself:
avatar
GubernatorFan
Forumember

Male Posts : 29
Reputation : 1
Language : English
Location : Great Lakes

http://onesixthfigures.forumotion.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by SLGray on June 9th 2018, 11:56 pm

@GubernatorFan wrote:The topic in which the images were posted (and also reposted by another member in an attempt to get to the bottom of the issue -- his images show fine to the affected member) is this:
http://onesixthfigures.forumotion.com/t367-sideshow-s-fail-continues-16-jack-burton-in-hand-pictures-it-s-bad
The only images I see in that topic are the signatures and the ones that I believe you posted.


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 43912
Reputation : 3124
Language : English
Location : United States

http://fmthemesdesignteam.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by GubernatorFan on June 9th 2018, 11:59 pm

If you mean the images posted by Stryker2011, then these are the reposted ones. The original images were posted by DeltaForceChung in the first post of the topic. If you can see the others but not these (in the original post), then we have confirmation that issue is not limited to the affected user.
avatar
GubernatorFan
Forumember

Male Posts : 29
Reputation : 1
Language : English
Location : Great Lakes

http://onesixthfigures.forumotion.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by SLGray on June 10th 2018, 12:02 am

I mean the ones in the first post.  I can not see them.  I do know there are 3 images' links in the topic when I check the CSS of the post.


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 43912
Reputation : 3124
Language : English
Location : United States

http://fmthemesdesignteam.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by GubernatorFan on June 10th 2018, 12:05 am

That's what I meant too, glad we're on the same page. These three original post images are not showing for one of the members, and apparently for you. They do show for me, as demonstrated by the snapshot above (it was taken after I clicked on "view image," but they also show for me just displayed normally in the topic.
avatar
GubernatorFan
Forumember

Male Posts : 29
Reputation : 1
Language : English
Location : Great Lakes

http://onesixthfigures.forumotion.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by SLGray on June 10th 2018, 12:10 am

Clicked on view images?


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 43912
Reputation : 3124
Language : English
Location : United States

http://fmthemesdesignteam.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by GubernatorFan on June 10th 2018, 12:12 am

@SLGray wrote:Clicked on view images?

When you see an image displayed on a webpage (in this case in the topic post), and you right-click and select view image, it sends you to a webpage containing only that image, and allowing you to see the specific url. Like you see in the screenshot I uploaded.
avatar
GubernatorFan
Forumember

Male Posts : 29
Reputation : 1
Language : English
Location : Great Lakes

http://onesixthfigures.forumotion.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by SLGray on June 10th 2018, 3:33 am

Does the member who have posted the images also have an avatar hosted by Servimg?  I do not see an avatar.


When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.

avatar
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 43912
Reputation : 3124
Language : English
Location : United States

http://fmthemesdesignteam.forumotion.com/

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by GubernatorFan on June 10th 2018, 4:37 am

@SLGray wrote:Does the member who have posted the images also have an avatar hosted by Servimg?  I do not see an avatar.

The member who posted the images used to have an avatar, but seems to have deleted it. I have reached out to him but received no response. However, the problem images in question are still up and displaying for me.
avatar
GubernatorFan
Forumember

Male Posts : 29
Reputation : 1
Language : English
Location : Great Lakes

http://onesixthfigures.forumotion.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by skouliki on June 10th 2018, 7:56 am

@SLGray wrote:When I try that link, I only get Google saying it is can not locate it in a search.

@SLGray wrote:I mean the ones in the first post.  I can not see them.  I do know there are 3 images' links in the topic when I check the CSS of the post.
 
same result to me also in both cases
avatar
skouliki
Manager
Manager

Female Posts : 4328
Reputation : 707
Language : English,Greek
Location : Greece

http://iconskouliki.forumgreek.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by GubernatorFan on June 10th 2018, 8:16 am

Actually no, his avatar is hosted by https://imgfast.net
avatar
GubernatorFan
Forumember

Male Posts : 29
Reputation : 1
Language : English
Location : Great Lakes

http://onesixthfigures.forumotion.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by skouliki on June 10th 2018, 8:49 am

sometimes users who use Kaspersky like me have this issue cause Kaspersky has a feature called Anti-Banner that does this, replacing something it thinks is annoying advertising with a dot. But it has an overly aggressive definition of unwanted content.

The key is turning off the "Common Banner List" in the Antibanner section of Kaspersky.
open the main application window....click Settings...select Protection....select Anti-Banner... check the Enable Anti-Banner box..uncheck the Use common banner list box..ok


See:
https://support.mozilla.com/kb/Configuring+Kaspersky+Internet+Security
https://support.mozilla.com/kb/Firewalls

I don't know whether any other software that does (maybe Norton)
avatar
skouliki
Manager
Manager

Female Posts : 4328
Reputation : 707
Language : English,Greek
Location : Greece

http://iconskouliki.forumgreek.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by GubernatorFan on June 10th 2018, 5:59 pm

Thank you for the suggestion, skouliki. I will pass it on to the member in question. I thought it might be something like that, but I wonder why it affects people's ability to view only those couple of images, and not the rest (which are also hosted on i62. servimg. com.
avatar
GubernatorFan
Forumember

Male Posts : 29
Reputation : 1
Language : English
Location : Great Lakes

http://onesixthfigures.forumotion.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by skouliki on June 10th 2018, 6:15 pm

usually, those issues come from  :
Browser settings
Antivirus settings
Image host account settings

edit : @GubernatorFan

do you know that this link image is broken ?


avatar
skouliki
Manager
Manager

Female Posts : 4328
Reputation : 707
Language : English,Greek
Location : Greece

http://iconskouliki.forumgreek.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by GubernatorFan on June 10th 2018, 8:16 pm

@skouliki wrote:usually, those issues come from  :
Browser settings
Antivirus settings
Image host account settings

edit : @GubernatorFan

do you know that this link image is broken ?



No, thank you for pointing this out. I am not even sure what this image is supposed to be.

Update: Thanks for catching this. I think this was supposed to be our forum logo, but that was taking up too much space. I replaced it with a hidden image.
avatar
GubernatorFan
Forumember

Male Posts : 29
Reputation : 1
Language : English
Location : Great Lakes

http://onesixthfigures.forumotion.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by skouliki on June 10th 2018, 8:40 pm

you are welcome i can confirm that you fix it

avatar
skouliki
Manager
Manager

Female Posts : 4328
Reputation : 707
Language : English,Greek
Location : Greece

http://iconskouliki.forumgreek.com

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by APE on June 10th 2018, 11:58 pm

can I ask where this member got the image from my thoughts are that the image are to big for them
my next move is to re host the items that are missing and see if the problem gets fixed.



avatar
APE
Administrator
Administrator

Male Posts : 12728
Reputation : 1344
Language : fluent in dork / mumbojumbo & English haha

http://chatworld.forumotion.co.uk/

Back to top Go down

In progress Re: Problem viewing specific ServImg-hosted images

Post by GubernatorFan on June 11th 2018, 12:23 am

Hi APE. The original poster has gone rogue, so I will not get anything helpful out of him. The reposted (and rehosted) versions of the images display just fine. The question the affected user had was why he can't view these specific images. I have relayed to him skouliki's advice, and we'll see if that solves the situation.
avatar
GubernatorFan
Forumember

Male Posts : 29
Reputation : 1
Language : English
Location : Great Lakes

http://onesixthfigures.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum