SSL Certificate not installed

Go down

Solved SSL Certificate not installed

Post by TaeraSindral on June 12th 2019, 9:15 am

Technical Details


Forum version : #ModernBB
Position : Founder
Concerned browser(s) : Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer
Who the problem concerns : All members
Forum link : ( link is hidden, you must reply to see )

Description of problem

Good morning,

I request an SSL certificate be installed on Friday at 20:48GMT and as yet it has not been installed.

The information in the admin panel does state that it can take up to 4 working days to apply the certificate, however the end of the 4th day is tomorrow, the certificate has yet to arrive, and brandon_g stated in this currently active thread that it takes 24 to 48 hours for your system to add the SSL ticket.

Would you please be able to check and confirm that the SSL certificate will be applied by the suggested deadline?


Last edited by TaeraSindral on June 14th 2019, 9:41 am; edited 1 time in total
TaeraSindral
TaeraSindral
New Member

Posts : 7
Reputation : 1
Language : English

http://alpha-legion-wow.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by SLGray on June 12th 2019, 9:17 am

After you activated it, did you go back and set the options?
SSL Certificate not installed Ssl10


SSL Certificate not installed Slgray10

When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.
SLGray
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 45792
Reputation : 3227
Language : English
Location : United States

https://help.forumotion.com/

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by TaeraSindral on June 12th 2019, 9:44 am

Thank you for the quick response.

I had not changed this setting and I have now. However, the certificate does not appear to have been obtained from a reputable and secure source (Edit: this statement is incorrect. The source is reputable https://letsencrypt.org/), as I am being hit with certificate domain errors in Edge, Chrome, and Firefox (and presumably every other browser as well).

Are you able to supply a certificate from an acceptable source?


Last edited by TaeraSindral on June 12th 2019, 10:14 am; edited 1 time in total
TaeraSindral
TaeraSindral
New Member

Posts : 7
Reputation : 1
Language : English

http://alpha-legion-wow.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by SLGray on June 12th 2019, 9:52 am

It is working for me.  Clear your browser's cache and history.
SSL Certificate not installed Secure10


SSL Certificate not installed Slgray10

When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.
SLGray
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 45792
Reputation : 3227
Language : English
Location : United States

https://help.forumotion.com/

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by skouliki on June 12th 2019, 10:06 am

Hello

it is working for me also ( tested in all browsers)
skouliki
skouliki
Manager
Manager

Female Posts : 6202
Reputation : 956
Language : English,Greek
Location : Greece

http://iconskouliki.forumgreek.com

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by TaeraSindral on June 12th 2019, 10:11 am

Clearing the browser cache seems to have resolved half of the problem, so thank you for that.

Currently the forumotion URL to the forum works as intended, but the custom URL https://www.alpha-legion.eu does not appear to be behaving. Given how these certificates work, I believe the custom URL needs to be present in the certificate in order for it to successfully validate.

Would you be able to check the custom URL and see if its still an issue only on my end?
TaeraSindral
TaeraSindral
New Member

Posts : 7
Reputation : 1
Language : English

http://alpha-legion-wow.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by SLGray on June 12th 2019, 10:17 am

Exactly the domain name needs to be installed before you install the certificate.


SSL Certificate not installed Slgray10

When your topic has been solved, ensure you mark the topic solved.
Never post your email in public.
SLGray
SLGray
Administrator
Administrator

Male Posts : 45792
Reputation : 3227
Language : English
Location : United States

https://help.forumotion.com/

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by TaeraSindral on June 12th 2019, 10:19 am

I did have some issues with CNAME resolution, which I did set-up prior to the installation of the SSL certificate. However, I am uncertain if the resolution issue was resolved before the creation of the certificate as I missed the setting to actually enable it!

Presumably I need to remove and re-add the certificate now that the custom URL is resolving correctly?

Edit: Not sure I can remove the certificate through the administration panel.
TaeraSindral
TaeraSindral
New Member

Posts : 7
Reputation : 1
Language : English

http://alpha-legion-wow.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by Ritzy2K on June 12th 2019, 11:38 am

I'm dealing with the exact same issue right now.

https://help.forumotion.com/t157616-ssl-certification-and-https-issue#1092696

Let me know if this can help you figure it out, even though I haven't been able to figure something out myself.
Ritzy2K
Ritzy2K
Forumember

Posts : 27
Reputation : 1
Language : English

https://asiancels.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by TaeraSindral on June 12th 2019, 11:59 am

@Ritzy2K wrote:I'm dealing with the exact same issue right now.

https://help.forumotion.com/t157616-ssl-certification-and-https-issue#1092696

Let me know if this can help you figure it out, even though I haven't been able to figure something out myself.

I think we need to wait for forumotion to go in and re-create the certificates, as it doesn't look like the admin panel offers a re-creation option. At time of creation a certificate needs to contain all valid URLs and our custom URLs are missing from the certificates provided. Now, it could be that either we setup the SSL certificate before our custom URLs were ratified, or there is a bug in their system that doesn't include the custom URL when the SSL certificates are created. Regardless, manual intervention on their part is required.

Patience is a virtue and all that!
TaeraSindral
TaeraSindral
New Member

Posts : 7
Reputation : 1
Language : English

http://alpha-legion-wow.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by Ritzy2K on June 12th 2019, 12:00 pm

@TaeraSindral wrote:
@Ritzy2K wrote:I'm dealing with the exact same issue right now.

https://help.forumotion.com/t157616-ssl-certification-and-https-issue#1092696

Let me know if this can help you figure it out, even though I haven't been able to figure something out myself.

I think we need to wait for forumotion to go in and re-create the certificates, as it doesn't look like the admin panel offers a re-creation option. At time of creation a certificate needs to contain all valid URLs and our custom URLs are missing from the certificates provided. Now, it could be that either we setup the SSL certificate before our custom URLs were ratified, or there is a bug in their system that doesn't include the custom URL when the SSL certificates are created. Regardless, manual intervention on their part is required.

Patience is a virtue and all that!

Yes, our paid domain isn't included in the SSL certificate, we installed the certificate before the custom domain came online, so yes they have to do this, we cannot do anything from AP
Ritzy2K
Ritzy2K
Forumember

Posts : 27
Reputation : 1
Language : English

https://asiancels.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by APE on June 12th 2019, 4:13 pm

Hello @TaeraSindral I have sent a Email to our team to ask if they can change this over for you.

I hope to get a reply back soon but please note this mat take up to 24 to 48hrs as we are really busy right now.


SSL Certificate not installed Left1212SSL Certificate not installed Center11SSL Certificate not installed Right112
SSL Certificate not installed Ape_b110
SSL Certificate not installed Ape1010
APE
APE
Administrator
Administrator

Male Posts : 14374
Reputation : 1554
Language : fluent in dork / mumbojumbo & English haha

http://chatworld.forumotion.co.uk/

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by TaeraSindral on June 12th 2019, 4:33 pm

@APE wrote:Hello @TaeraSindral I have sent a Email to our team to ask if they can change this over for you.

I hope to get a reply back soon but please note this mat take up to 24 to 48hrs as we are really busy right now.

Thanks very much! I'll mark this topic solved as soon as the certificate has been replaced.
TaeraSindral
TaeraSindral
New Member

Posts : 7
Reputation : 1
Language : English

http://alpha-legion-wow.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by APE on June 12th 2019, 4:35 pm

I am not saying it will be done, what i was saying is i have asked if we can do it then i will get back to you if we can or not.


SSL Certificate not installed Left1212SSL Certificate not installed Center11SSL Certificate not installed Right112
SSL Certificate not installed Ape_b110
SSL Certificate not installed Ape1010
APE
APE
Administrator
Administrator

Male Posts : 14374
Reputation : 1554
Language : fluent in dork / mumbojumbo & English haha

http://chatworld.forumotion.co.uk/

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by APE on June 13th 2019, 11:23 pm

Hello @TaeraSindral I have been told that we change the address for you and now your forum should have the HTTPS address on your own domain name,

If you are still having a problem you need to clear browser cache the try again using your domain name.

If this is now solved please press the mark solved button found at the top of this topic.


SSL Certificate not installed Left1212SSL Certificate not installed Center11SSL Certificate not installed Right112
SSL Certificate not installed Ape_b110
SSL Certificate not installed Ape1010
APE
APE
Administrator
Administrator

Male Posts : 14374
Reputation : 1554
Language : fluent in dork / mumbojumbo & English haha

http://chatworld.forumotion.co.uk/

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by TaeraSindral on June 14th 2019, 9:41 am

@APE wrote:Hello @TaeraSindral I have been told that we change the address for you and now your forum should have the HTTPS address on your own domain name,

If you are still having a problem you need to clear browser cache the try again using your domain name.

If this is now solved please press the mark solved button found at the top of this topic.

I can confirm that this has been rectified. However, just for the benefit of anyone else reading this, the HTTPS setting under the SSL configuration in the administration panel had been reverted back to plain old http. This will need to be set HTTPS before the certificate will be checked.
TaeraSindral
TaeraSindral
New Member

Posts : 7
Reputation : 1
Language : English

http://alpha-legion-wow.forumotion.com

Back to top Go down

Solved Re: SSL Certificate not installed

Post by skouliki on June 14th 2019, 12:05 pm

Problem solved & topic archived.
Please read our forum rules:  ESF General Rules
skouliki
skouliki
Manager
Manager

Female Posts : 6202
Reputation : 956
Language : English,Greek
Location : Greece

http://iconskouliki.forumgreek.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum